Comanda
telefonica

Vreti sa comandati
prin telefon?


Nimic mai simplu:
sunati la 021 209 45 12

(luni - vineri, intre 08:30-17:00)

Aceasta lucrare explica incredibil de clar INTREAGA legislatie pe TVA! Acum ai toate raspunsurile dorite!

Contine inclusiv ultimele modificari legislative
in materie de TVA aduse de Legea nr. 296/2023!

Stimate coleg contabil,

Iti amintesti de prima Carte Verde a Contabilitatii, editata in urma cu peste 25 de ani de Ministerul Finantelor?
 
A fost o aparitie editoriala care a facut furori la vremea aceea si asta deoarece a reusit un lucru esential: intr-o perioada in care informatiile de specialitate erau putine si incomplete, ea a explicat in mod concret cum trebuie aplicata Legea nr. 82/1991, cu comentarii si monografii practice, potrivindu-se astfel manusa nevoilor de atunci ale contabililor.
 
Nu e de mirare, in aceste conditii, ca lucrarea respectiva s-a epuizat rapid, determinandu-i pe cei ramasi fara ea sa o caute la chioscuri si librarii, amplificand astfel cererea si, implicit, renumele cartii.
 
Ei bine, Cartea Verde este acum din nou prezenta pe piata, de data aceasta in varianta specializata pe TVA, 100% actualizata, oferindu-ti solutii impecabile pentru absolut orice situatie cu care te confrunti. 

Te-ai intrebat vreodata cate acte normative reglementeaza domeniul TVA in Romania?
Banuiesti, desigur, ca numarul lor este foarte mare, insa iti garantam ca, oricat de pesimista ar fi banuiala ta, tot te situezi departe de adevar.
 
Sunt peste 160 (!) de legi, ordonante de urgenta, hotarari ale guvernului si ordine emise de Ministerul Finantelor si de ANAF in domeniul TVA! 

Marele avantaj pe care ti-l
ofera „Cartea Verde a TVA”!
 
TVA este, de departe, subiectul fiscal care beneficiaza de cea mai stufoasa legislatie. Stufoasa, greu de inteles si, pe deasupra, in permanenta schimbare. A lucra cu aceasta legislatie constituie o imensa provocare, este exact ca si cum ai vrea sa asamblezi un puzzle complex,dar ale carui piese nu sunt in fata ta, pe masa, ci ascunse prin toata casa. Iar consecintele sunt cele cunoscute: erori, diferente suplimentare de plata, majorari de intarziere si, desigur, amenzi. 
 
Marele tau avantaj: Cartea Verde a TVA reuseste sa faca ordine in acest haos legislativ. 
 
Ea iti permite sa afli practic instantaneu ce obligatii fiscale ai in materie de TVA, in situatia particulara cu care te confrunti. Informatia e atat de bine sistematizata incat timpul alocat pentru luarea unei decizii in solutionarea problemei tale este minim.
 
Cartea Verde a TVA acopera absolut orice operatiune din sfera de aplicare a TVA si, foarte important, ofera intotdeauna informatie actualizata. Toate modificarile Codului fiscal cu referire la TVA sunt prezentate, explicate si comentate cu promptitudine. Lucrarea iti arata cat se poate de clar, simplu si pe scurt, cum se aplica regulile TVA pentru toate tipurile de operatiuni existente in practica.

Important! Editia trateaza 
subiecte de maxim interes!
 
Cartea Verde a TVA este o lucrare completa pe domeniul TVA. Ea contine inclusiv explicatii clare si eficiente despre modificarile legislative introduse recent, referitoare la:
 • Noile cote de TVA
Legea nr. 296/2023 a adus modificari importante in privinta cotelor de TVA, cu aplicare de la 1 ianuarie 2024:
Care sunt categoriile pentru care TVA creste de la 5% la 9%?

Care sunt categoriile pentru care TVA creste de la 5% la 19%?
Care sunt categoriile pentru care TVA creste de la 9% la 19%?
Care sunt exceptiile de la aplicarea noilor cote?
 • Sistemul RO E-Factura (se implementeaza in 2 etape, de la 1 Ianuarie 2024, respectiv de la 1 Iulie 2024)
Apecte lamurite in lucrare:
1) Cine este obligat sa utilizeze acest sistem?  De cand?
2) Care sunt exceptiile? 
3) Ce trebuie sa contina factura electronica? Cum se corecteaza o factura?
 • Regimul special OSS pentru servicii cu locul in alt sat membru
 • Vanzarile la distanta. Regimul IOSS
Aspecte lamurite in lucrare:
1) Vanzarile la distanta de bunuri importate din teritorii terte sau tari terte
2) Vanzarile de bunuri importate prin intermediul unei platforme online
 
 
5 motive pentru care trebuie sa 
ai acum „Cartea Verde a TVA”!
 
1. Legislatia TVA se schimba foarte rapid.
Permanent apar operatiuni noi, cu care nu te-ai mai intalnit pana acum (de exemplu, droppshiping-ul) si este foarte important sa stii cum sa le incadrezi – cu drept de deducere/fara drept de deducere – de ce le incadrezi asa, cand pierzi dreptul de deducere. 
 
In plus, nici exprimarea legiuitorului nu te ajuta: este dificil de descifrat, contradictorie si incompleta; ca urmare, nu stii precis ce trebuie sa faci. Primesti pareri diferite din toate partile, ai dubii. 
 
2. 90% din controale sunt pe TVA!
TVA este cea mai importanta taxa pentru autoritati, de aceea i se si acorda atata atentie. Daca o calculezi gresit, iti creste riscul fiscal, daca nu completezi corect declaratiile (394, 300, 390) si ai neconcordante intre ele, te trezesti cu o inspectie fiscala, cu rezultatele cunoscute: diferente mari de plata, dobanzi si penalitati consistente.
 
Rareori o sa fii intrebat de inspectorii ANAF despre impozitul micro, pentru ca acolo lucrurile sunt simple. La TVA insa este intotdeauna rost de greseli. ANAF face verificari incrucisate si descopera usor neregulile, iar pentru sumele foarte mari neplatite nu are nicio retinere sa iti intocmeasca dosar penal, chiar daca platesti prejudiciul.
 
3. Inspectorii care vin pe TVA sunt cel mai bine pregatiti din sistem.
Pur si simplu nu le scapa nimic. Ei iau la puricat toate facturile pentru a vedea continutul si cum le-ai facut, cu TVA/fara TVA, cu taxare inversa/fara taxare inversa, cand ai trecut la TVA la incasare, daca ai depasit plafonul, cand ai dedus TVA etc. Si, de retinut, ei au tot timpul din lume, nu se grabesc. Controalele pe TVA sunt controale pe fond si pot dura luni de zile.
 
4. Greselile in domeniul TVA se corecteaza greu.
Indiferent ca este vorba despre o factura primita cu intarziere, de o factura gresita, de omiterea inregistrarii unei facturi sau despre inversarea unor cifre, erorile sunt dificil de indreptat si, atentie, se corecteaza diferit fata de alte obligatii. La impozitul pe profit, daca ai gresit, faci declaratie rectificativa. La TVA nu e asa de simplu, de pilda in D394 nu faci rectificativa pentru facturile primite cu intarziere. 
 
5. Sunt foarte multe exceptii de la reguli.
De exemplu, pentru o prestare de servicii exista o lista de reguli de aplicare a TVA, dar si o lista de exceptii + o lista de servicii scutite de TVA + o lista de reguli pentru declarare (unele se declara in 390, altele nu). Pentru un fel de operatiuni exista anumite declaratii, pentru alt fel de operatiuni, declaratiile se schimba.

Concret, ce face „Cartea Verde a TVA” pentru tine?
5 avantaje pe care nu le poti ignora!
 
Avantajul nr. 1

Atunci cand ai o problema specifica, lucrarea iti explica in 2 pagini interpretarea, tratamentul fiscal contabil si declarativ. Citesti deci doar 2 pagini, nu 200, cat ar trebui daca ai consulta Codul fiscal si toata legislatia conexa. Obtii informatia de care ai nevoie in cel mai scurt timp posibil.
 
Avantajul nr. 2

Cartea Verde a TVA extrage esenta, iti spune negru pe alb daca in situatia ta ai drept de deducere sau nu, apoi iti prezinta lista cu ce trebuie sa faci (la liniuta) – cum inregistrezi, unde declari/la ce rand – iar la sfarsit gasesti mentionata baza legala (ca sa stii unde sa cauti daca vrei sa te convingi de justetea solutiei).
 
Avantajul nr. 3

Lucrarea iti explica ce sa faci in fiecare situatie cu care te confrunti (intri/iesi de la TVA, ti se anuleaza codul de TVA etc.). Daca, de exemplu, ai lucrat pentru un client neplatitor de TVA mai multi ani si acesta devine apoi platitor de TVA, se schimba complet modul de aplicare, se fac anumite ajustari cand treci dintr-o parte in alta. Primesti lamuriri clare in fiecare situatie. 
 
Avantajul nr. 4

Ca sa poti opera un document corect intr-un soft de contabilitate, trebuie sa cunosti operatiunea, ca sa stii ce sa-i spui softului pentru ca inregistrarile si declaratiile sa fie corecte (conteaza daca facturezi fara TVA cand nu trebuie, de exemplu daca introduci o factura cu taxare inversa in mod eronat). Lucrarea trateaza toate situatiile posibile, intr-un mod structurat si explica cum se trateaza din punctul de vedere al TVA, fara limbaj greoi si explicatii lungi.
 
Avantajul nr. 5

Solutiile cumuleaza argumente legale si experienta practica a celor mai buni consultanti R&S, explicatiile sunt scurte, clare si contin baza legala (altfel incat utilizatorul sa gaseasca rapid ce are nevoie). 
 
Autorii lucrarii sunt:
 
1. Olguta Crevelescu
Expert Contabil, membru CECCAR, experienta de peste 17 ani in servicii de contabilitate, salarizare si consultanta: alimentatie publica, servicii, turism, constructii, comert, transport, productie. Formator autorizat A.N.C., lector cursuri de contabilitate incepand cu 2012.
 
2. Anca Ivanov
Expert Contabil, membru CECCAR, experienta de peste 12 ani in servicii de contabilitate si consultanta: domeniul industriei usoare, constructiilor, serviciilor si comertului.
 
3. Gabi Popescu
Auditor financiar, experienta 16 ani in domeniul contabilitatii si fiscalitatii societatilor comerciale.

Acum poti solutiona rapid si 100% corect 
cele mai mari provocari in domeniul TVA!
 
Care sunt cele mai mari dificultati cu care se confrunta contabilii?
Conform intrebarilor primite pe adresa serviciului de consultanta Rentrop & Straton, cele mai mari probleme apar la:
 
 1. Stabilirea locului prestarii sau livrarii, cand este operatiunea impozabila sau nu in Romania.
 2. Foarte des se face o confuzie intre operatiunea neimpozabila si operatiunea scutita. Tratamentul declarativ este diferit pentru cele 2 categorii.
 3. Ajustarile de TVA: ce operatiuni sunt scutite cu drept de deducere sau fara drept de deducere (in Codul fiscal, aceste informatii sunt voalate).
 4. Ajustari TVA la creante clienti – un alt fel de ajustari.
 5. Cota de TVA redusa pentru panourile fotovoltaice si nu numai.
 
Cartea Verde a TVA ofera solutii impecabile (si) pentru problemele de mai sus. 
Este un instrument care explica pe scurt, clar si complet regimul TVA pentru toate tipurile de operatiuni, un instrument cu ajutorul caruia eviti diferentele de plata rezultate din TVA, penalitatile, dobanzile, amenzile sau chiar raspunderea penala. 

„Cartea Verde a TVA” este traducerea, sinteza, 
rezumatul a tot cea ce ai de facut in materie de TVA!
 
Nu trebuie sa-ti pierzi timpul si linistea citind legislatia incredibil de intortocheata!
Obtii foarte-foarte rapid solutiile dorite si, in plus, ai satisfactia de a stapani un domeniu foarte greu, pe care nu-l cunoaste multa lume!
 
Cartea Verde a TVA iti prezinta esenta Codului fiscal:
 
 • forward Ai o problema si vrei sa stii ceva, citesti in lucrare.
 • forward Lucrarea iti spune ceea ce Codul fiscal nu iti spune, de exemplu, cum se aplica prevederile sale in ceea ce priveste completarea declaratiilor.
 • forward Te ajuta sa te descurci cu operatiuni noi, care acum s-au inventat (de exemplu, droppshiping-ul, cu sau fara TVA).
 • forward Te ajuta sa intelegi exprimarea legiuitorului.
 • forward Te ajuta sa elimini riscul fiscal si sa nu te trezesti cu o inspectie pentru ca ai gresit un rand intr-o declaratie.
 • forward Te ajuta sa te descurci cu stresul actelor primite pe ultima suta de metri, sa nu cazi in capcana parerilor gresite de pe net, care sunt atat de multe incat nici nu stii ce sa crezi.
De exemplu:
In domeniul TVA trebuie sa faci corelatii. Sa zicem ca este vorba despre o livrare catre un client intracomunitar, dar care vrea sa i se trimita marfa in Turcia. E scutita operatiunea, nu e? Cine aplica scutirea? Iti spune Ordinul nr. 103/2016.
 
Te rugam sa citesti mai jos cuprinsul complet al Cartii Verzi a TVA.

Atentie: Acest browser nu suporta fisiere PDF. Click aici pentru a descarca fisierul.


 

„Cartea Verde a TVA” costa acum doar 190 lei + 5% TVA = 199,50 lei!
 
Comand-o chiar acum si te vei felicita pentru decizia ta!
Cartea Verde a TVA este lucrarea profesionista care iti permite sa eviti incertitudinile, stresul, sanctiunile! Utilitatea ei este dovedita si de faptul ca fiecare editie anuala de pana acum s-a vandut ca painea calda.
 
Grabeste-te sa intri in posesia exemplarului tau!
Nu risti absolut nimic, deoarece beneficiezi de o garantie de 30 de zile, perioada in care o poti returna, urmand sa primesti inapoi cu promptitudine suma achitata. 
 
Dar adevarata garantie pe care ti-o oferim este urmatoarea: Cartea Verde a TVA este exact ce iti trebuie! Contabilii si toti cei interesati de problematica TVA s-au convins imediat dupa achizitionare cat de mult ii ajuta Cartea Verde a TVA in lupta permanenta pe care o poarta cu legislatia fiscala si cu ANAF! 
 
Da, problematica TVA, intreaga problematica a TVA, chiar poate fi limpezita spectaculos intr-o carte de 500 de pagini! Convinge-te chiar acum!   
 
Cu deosebita consideratie,
 
Mihaela Militaru
Coordonator
Divizia Contabilitate
Rentrop & Straton
 
P.S. Iti plac reducerile?
 
Cui nu?  Ti-am pregatit si un pachet super avantajos
Raportul pret/calitate este excelent pentru 3 lucrari de maxima utilitate!

Pachetul promotional contine:

 1. Cartea Verde a TVA
 2. Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
 3. Planul de Conturi General. Functiunea si Corespondenta conturilor
 
Reducerea este considerabila! Achiti cu 30% mai putin: adica doar 280 lei!
 
Aceste trei lucrari sunt considerate de specialisti cele mai bune surse de informatii in acest context legislativ complicat. Si asta deoarece ele ofera solutii complete si actualizate pentru absolut toate situatiile neclare create de modificarile legislative majore intrate in vigoare in ultima perioada.

Cartea Verde a TVA este instrumentul care explica pe scurt, clar si complet regimul TVA pentru toate tipurile de operatiuni, un instrument cu ajutorul caruia eviti diferentele de plata rezultate din TVA, penalitatile, dobanzile, amenzile sau chiar raspunderea penala.

Marea Cartea Verde a Monografiilor Contabile iti pune la dispozitie solutii variate pentru inregistrari contabile si tratamente fiscale corecte, din diverse domenii. Ca sa stii cum sa procedezi corect, de la un cap la altul al monografiei, acum dispui de modele complete de monografii contabile.

Planul de Conturi General. Functiunea si Corespondenta conturilor. Este ghidul vital care iti permite exprimarea corecta si exacta, in cifre, a tot ceea ce se intampla in firma din punct de vedere economic. Este ghidul care, pana la urma, iti permite sa iti faci meseria. Iti recomandam cu toata caldura sa ai planul de conturi in forma sa cea mai simpla, cea mai eficienta si cel mai usor de utilizat: in format tiparit!
 

GARANTIE 100%
Nu este nicio problema daca te razgandesti asupra achizitiei tale!
Primesti toti banii inapoi!

Garantie 100%

Ai la dispozitie o perioada de 30 de zile in care poti solicita oricand restituirea sumei achitate.

In cazul in care ai achizitionat un produs fizic, te rugam sa il expediezi pe adresa Rentrop & Straton, Bd. Basarabia nr. 256, Incinta Faur, sector 3, Bucuresti. Avem doar rugamintea sa achiti taxa de transport. In cazul unui serviciu sau produs online, e suficient sa ne comunici intentia de a apela la garantie, prin e-mail (rs@rs.ro) sau telefonic (021-209.45.45). Banii vor fi restituiti cu promptitudine fie direct in cont, fie prin mandat postal.


Formular de comanda

Rentrop & Straton da unda verde LIVRARII GRATUITE!
Cumparati de 247 Lei si livrarea este gratuita!
Doar in luna februarie costurile cu ambalarea si expeditia sunt suportate integral de Rentrop&Straton - Grup de Editura si Consultanta in Afaceri pentru comenzi mai mari de 247 RON. Produsul va ajunge la locatia precizata de dvs. prin posta sau curier.

Bifati produsele dorite:


Persoanele care au comandat produsul Cartea Verde a TVA 2024 au fost interesate si de:

Cartea Verde a TVA

Va rugam completati

* Campurile marcate cu steluta sunt obligatorii!
Nume*
Prenume*
Telefon  
Telefonul este necesar pentru contactarea dvs. de catre firma de curierat in vederea livrarii produsului comandat.
E-mail*
Regulamentului UE 679/2016 sunt de acord ca SC Rentrop & Straton S.R.L. sa colecteze si sa prelucreze datele din formular in scopuri comerciale.

termenii si conditiile site-ului!

Produsele achizitionate pot fi vizualizate si online, folosind platforma RS Online, unica in Romania. Veti putea sa va logati imediat ce plata produsului este confirmata in contul nostru.
www.RSonline.ro
* Pentru produsele in format digital, la cererea clientilor, Rentrop&Straton a decis sa ofere posibilitatea utilizarii produselor pe 3 computere diferite.